september, 2020

25sep17:0018:15Tweede Vrede en Vrijheids Nieuwscafé

Details

Bij het tweede Vrede en Vrijheidsnieuwscafé in 2020 op 25 september worden de volgende gasten bevraagd door Rob Jaspers waarbij het publiek vragen kan stellen:

– Peter van Riel van het Platform Indische Organisaties Nijmegen PION vertelt over de herdenkingen van de slachtoffers -ruim gezien- van de oorlog in Nederlands Indië. Voor velen was de oorlog niet in 1945 afgelopen. Toen in Nederland de oorlog met de Duitsers voorbij was, voerde Nederland een eigen oorlog.

– Johnny Rahaket is dirigent en muzikant van Nederlands-Molukse afkomst. Hij brengt mensen samen met muziek. De Molukse gemeenschap viert dit jaar dat de RMS, de Republiek der Zuid-Molukken 70 jaar bestaat en volgend jaar zijn ze 75 jaar in Nederland. Bij veel Molukkers zit veel pijn. Ze voelen zich slecht gezien en gehoord. Ziet Johnny een oplossing?

-Dr. Wayne Modest is hoofd van het Onderzoeksinstituut van de wereldmusea Afrikamuseum, Tropenmuseum en andere. Discriminatie van mensen met een donkere huidskleur is een feit door de eeuwen heen en nog niet uitgebannen. Hoe gaat het Afrikamuseum, dat als koloniaal museum startte, hiermee om en kan ze een rol spelen in de huidige discussie?

Gaiane Abrahamian van de Verenigde Armeniërs Nederland brengt een Armeense dans en een gedicht over vrede en vertelt over de situatie van Armeniërs in Armenië en hier.

Storay Ahmadi vertelt over haar boek Compassie met Afghaans bloed.

 

De Vrede en Vrijheids Nieuwscafé ’s belichten organisaties en initiatieven rond vrede en vrijheid. Het is 25 september in het café van De Lindenberg van 17-18.15 uur. Met wat tijd om na te praten.

Rob Jaspers interviewt en begeleidt de gesprekken met de zaal. John Spierings leidt de avond.

De Vrede en Vrijheid Nieuwscafé ’s worden georganiseerd door Stichting KUS en de Vredesambassadeurs van 2020. In samenwerking met Rob Jaspers.

Entree is vrij. Door corona is reserveren noodzakelijk: 06-18194393, stichtingkus@gmail.com

Tijd

(Vrijdag) 17:00 - 18:15

Locatie

De Lindenberg Café

Ridderstraat 21

X